Narancsos pohárkrém

//Gál Tímea
fotó: Gál Tímea
A pohárkrémek nagyszerű desszertek. Ugyanis minimális konyhai tapasztalattal nagyon látványos dolgokat lehet alkotni ezzel a technikával. A titok nyitja, hogy szép poharat válasszunk, amely már önmagában is látványos. Onnantól már csak a receptet kell követni.

Hozzávalók (6 db pohárhoz):

a tésztához

  • 1 tojás
  • 7 dkg cukor
  • 10 g kakaópor
  • 25 ml olaj
  • 1 dl tej
  • 10 dkg liszt
  •  3 g sütőpor

a túrókrémhez

  • 45 dkg túró
  • 9 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1narancs reszelt héja
  • 1 evőkanál búzadara

a narancszseléhez

  • 3.5 dl szénsavas narancs ízű üdítő
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3.5 dkg cukor
fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

Először a sütőt kapcsoljuk be, 180 fokra, ugyanis mire bemelegszik, a tészta készen is lesz. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal.  A tésztához az egész tojásokat, a cukrot és a kakaót habverővel fehéredésig verjük. Hozzáöntjük az olajat, majd a tejet, végül beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport. A masszát a tepsibe simítjuk és megsütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy valóban készen van-e?

Amíg a tészta kihűl a túrókrém hozzávalóit kikeverjük. A poharak aljába tépkedünk a tésztából és egyenlően elosztjuk rajta a túrókrémet, amíg ez megdermed megcsináljuk a narancszselét. 100 ml üdítőben csomómentesre keverjük a cukrot és a pudingport. A maradék üdítőt felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos részt, és folyamatosan keverve besűrítjük. A zselét forrón a túrókrémre kanalazzuk és egy órára hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat!

(dho)