Hozzávalók (kb. 15X 20 cm-es tepsihez):
- 400 g édes kalács
- 100 g kristálycukor
- 3 db egész tojás
- 250 ml tej
- 250 ml tejszín
- 15 g vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 100 g málna
- 100 g áfonya
- 60 g mazsola
Elkészítés:
A kalácsot szeleteljük fel és a szeleteket még vágjuk négy felé. A kristálycukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a tejet a tejszínt, a vaníliás cukrot és a citromhéját.
A tepsit kivajazzuk és megszórjuk cukorral, beleteszünk egy réteg kalácsot és arra málnát, áfonyát és mazsolát szórunk, majd újabb sor kalács, aztán gyümölcs és ezt addig folytassuk, míg el nem fogynak a hozzávalók.
Erre most ráöntjük a tojásos-tejes keveréket és 180° C-os előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tetejére porcukrot szórunk.
Tipp: csatos tortaformában is elkészíthetjük, ehhez a mennyiséghez kb. 22cm átmérőjű kell, de vigyázzunk, hogy tökéletesen zárjon mert kifolyik a tojásos keverék! A püspökkenyér sütőforma is kiváló, akkor több adagban készül el a csemege.
Jó étvágyat!