Hozzávalók:
- 250 g étcsoki
- 200 g vaj
- 100 g kristálycukor
- 50 g vaníliás cukor
- 250 g apróra tördelt piskótatallér vagy keksz
- 100 g aszalt gyümölcs lehet vegyes is
- 50 g pisztácia
- 50 g mandula
- 2 EK rum vagy triple sec
- 1 csipet só
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- porcukor a forgatáshoz
Elkészítés:
A pisztáciát és a mandulát durvára törjük, a piskótatallért vagy a kekszet apró darabokra morzsoljuk.
A csokit, a vajat, a cukrokkal és a fűszerkeverékkel felforraljuk, majd ráöntjük a kekszre. Jól összekeverjük, és mehet hozzá az aszalt gyümölcs a durvára tört magokat. Egy kupicányi alkohollal ízesíthetjük és jól összegyúrjuk. Frissen tartó fólia segítségével hengert formázunk belőle és minimum egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. Másnap miután kicsomagoltuk hempergessük porcukorba, díszítsük kedvünk szerint spárgával, papírral. A legjobb benne, hogy hűtőben hetekig eláll, tehát előre lehet dolgozni vele. Ideális gasztro ajándék!
Szép Adventet! Jó étvágyat!