Hozzávalók (18 cm-es tortához)
A tésztához
- 3 tojássárgája (60g)
- 2 tojásfehérje (70g)
- 90 g étcsokoládé
- 60g kristálycukor
- 60 g vaj
- 60 g porcukor
A krémhez
- 500 g gesztenye massza
- 180 ml habtejszín
- 20 ml rum
- magozott meggybefőtt
A tetejére 100 g étcsoki
Elkészítés
Az étcsokit a vajat és a porcukrot összeolvasztjuk majd szobahőmérsékletűre hűtjük, hozzákeverjük egyenként a tojássárgáját. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük majd két részletben óvatosan hozzá keverjük a csokis masszához. Sütőpapírral bélelt tortakarikában 160°C-os előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha teteje már megszilárdult, de a közepe kicsit ragadós. Hagyjuk kihűlni.
Ha a gesztenye masszánk nem cukrozott akkor ízlés szerint édesítsük cukorral vagy más édesítőszerrel. Egy edényben a gesztenyét botmixerrel simára keverjük majd hozzá adjuk a tejszínt és a rumot és jól elkeverjük. Ha akarunk belerakni meggyet akkor azt most keverjük bele, de már egy fakanállal.
Ha kész a krém, akkor nincs más dolgunk, mint rásimítani az tortakarikában várakozó tészta tetejére. Mehet a hűtőbe 2-3 órára, hogy megdermedjen.
Gőz felett olvasszuk meg a csokit, ha sűrű akkor kakaóvajjal tudjuk hígítani és öntsük a visszahűlt tortánkra. Megint irány a hűtő, hogy a csoki visszadermedjen. Ha megtörtént óvatosan vágjuk körbe a tortakarikát és távolítsuk el (de ha előrelátók voltunk, akkor a tortakarika oldalára is tettünk már sütőpapírt, és ez a művelet nagyon egyszerű lesz).
Az oldalát pirított szeletelt mandulával burkolhatjuk.
Jó étvágyat!