Sült túrótorta

//Gál Tímea
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Sült túrótorta
Most egy „rém” egyszerű sütemény következik, egy olyan édesség, ami akkor a legfinomabb, ha már állt egy picit. Ráadásul, aki szereti, feltúrbózhatja egy kis mazsolával is (ez nincs a receptben, mert van, akit a hideg ráz az aszalt szőlőtől). Tényleg ripsz-ropsz megvan az egész, és lehetetlen elrontani – na jó, tudok olyat, aki ezt is képes lenne tönkre tenni, de Ön tuti nem! Sütésre fel!

Hozzávalók (24 cm-es tortakarikához):

  • 500 g túró
  • 100 g natúr krémsajt
  • 160 g nádcukor
  • 40 g vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 citrom leve és héja
  • vanília kikapart belseje
  • 350 g habtejszín
  • 5 db tojás
  • pár szem friss málna …opcionális
Sült túrótorta, fotó: Gál Tímea

Elkészítés

Először is kell egy nagy tál, és ebbe beletesszük az összes hozzávalót. Innen nincs más hátra, mint alaposan összekeverni. Ha valaki rögösebben szereti a túrót, akkor egyszerűen egy villával törje össze, de ha krémesebb állagot szeretne, akkor a jól jön a botmixer. Az egész krémet egy 24 cm-es, csatos tortaformába öntjük, amit előzőleg kibélelünk sütőpapírral.

210°C-os, előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Amikor ez az idő lejár, még kissé remegős lesz, de így tökéletes. Ugyanis kihűlés után megszilárdul és szépen szeletelhető.

Málna lekvárral, vagy bármilyen más lekvárral is tálalhatjuk. Felnőtteknek, ha van kéznél triple sec vagy vörösbor azzal megbolondíthatjuk a lekvárt. Ehhez annyit kell tenni, hogy felforraljuk a lekvárt és beleöntünk 4 cl-t és jól elkeverjük.

Jó étvágyat!