Hozzávalók:
A tésztához
- 400 g liszt
- 1 csipet só
- 120 g zsír
- 12 g sütőpor
- 120 g porcukor
- 1 tojás
- tejföl annyi, hogy könnyen nyújtható legyen
A krémhez
- 500 ml tej
- 2 evőkanál cukor
- 4 púpozott evőkanál liszt
- 200 g vaj
- 200 g porcukor
- rum vagy rum aroma
- 3 ek kakaópor
A tetejére
- 200 g csoki
- 2 ek olaj
Elkészítés:
Az igazi linzer tészta zsírral készül, ez ugyanis jól nyújtható, és az íze olyan, amilyennek kell lennie. Nyilván nem fitness, de ez van. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk majd hozzáadjuk a többi cuccot és könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Három felé, egyenlő részekre osztjuk, egy tepsi hátuljára kinyújtjuk és 180° C-os előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük őket, egyenként.
Amíg hűlnek, összedobjuk a krémet: A vajat a porcukorral kihabosítjuk, a tejet a cukorral és a lisztel simára keverjük és lassú tűzön folyamatosan keverve sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a kihabosított vajjal. Kettészedjük a krémet az egyik felébe a rumot tesszük a másikba a kakaót.
A süti már csak az összeállításra vár: az eső lapra jön a kakaós krém aztán egy lap és a rumos krém és a harmadik lap. Nem agysebészet. A tetejére vízgőz felett olvasztunk 200 g csokoládét 2 ek olajjal és leöntjük vele. Azt javaslom, hogy egy-két órára tegyük be a spájzba, hogy összeszokjanak az ízek és a krém bele tudjon kapaszkodni a tészta lapokba. Ha ez megvan, szép szeleteket, vagy kockákat vághatunk belőle.
Jó étvágyat!