Lina, a szeretetéhes, utcára dobott mopsz

//Tóth Gábor
szerdai-kedvenc_lina_mopszfajtamentok_20200812

Lina, forrás: Mopszokért Alapítvány

Számtalan példa mutatja, hogy a rossz, felelőtlen állattartás mit tesz egy kutyussal. Lina esete is ezt példázza, egy autóból hajították ki. A mopsz hölgynek most egy szerető családra van szüksége.

A facebookon keringett egy poszt, miszerint valahol vidéken kidobtak egy kutyát egy autóból, amely egy helyi állatvédőnél kötött ki. Ő juttatta el történetünk főhősnőjét a Mopsz Fajtamentés önkénteseihez. Először nagyon gyengének és öregnek tűnt a kutyus. Aztán kiderült, nem erről van szó, hanem a borzasztó tartás okozta az állapotát, és 3-5 év körüli lehet. Mindössze 4,2 kilós volt Lina, amikor végre értő kezek közé került, de mostanra már egy kilót magára szedett. Átesett az ivartalanításon, és egy szemészeti beavatkozáson is.

Lina egy nagyon kedves, szeretetéhes, nyugodt kutyus, alig várja, hogy végre olyan gazdit találjon, aki a jól megérdemelt gondoskodást megadhatja számára, ami eddig is járt volna neki. Lináról még több kép talál a Mopsz Fajtamentők galériájában.

Fontos: a bemutatkozó levél tartalmazza merre él a gazdijelölt, lakásban vagy házban lakik, albérlet esetén van-e megfelelő hozzájárulás a tulajdonostól kisállat tartására?

Az is fontos, hogy van-e másik háziállat? Ha igen, azokat pár szóban a Mopsz fajtamentés kéri bemutatni. A Mopszokért Alapítvány örül minden segítségnek, a beérkezett támogatást a Putrinkával osztják meg felefele arányban. A pénzt a beérkezett állatok ellátására, orvosi kezelésére fordítják.

 

Mopszokért Alapítvány
OTP BANK 11711003-20013341

Közlemény nem fontos, mind a mopszoké.

NEMZETKÖZI IBAN SZÁMLASZÁM:
HU29 1171 1003 2001 3341 0000 0000
SWIFT OTPVHUHB

1113 Budapest, Bartók Béla út 92-94. Adószám: Mopszokért Alapítvány 18651137-1-43