Dunaharaszti piacán kérdezheti a rendőröket

//Berényi Attila
bike-safe_freepik_cheedman_20200812

Képünk illusztráció, forrás: freepik

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2015 őszén indított Házhoz megyünk programja azzal a céllal jött létre, hogy segítse a lakosságot a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntésekben, önvédelmi képességek megszerzésében. Azaz az egyenruhások olyan rendezvényeken, eseményeken jelennek meg tanácsadó pultjukkal, ahol sokan megfordulnak. Most Dunaharasztin is élhet a lehetőséggel.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság szerkesztőségünkhöz eljutatott meghívója szerint Dunaharaszti piacán 2020. augusztus 29-én, 9-től 11 óráig várnak Önre is az egyenruhások, hogy megválaszolják kérdéseit, és hasznos tanácsokkal lássák el. Szó lesz a vagyon-védelemről, internetbiztonságról, családon belüli erőszakról, drogprevencióról.

De olyan praktikus szolgáltatást is igénybe vehet, mint a Bike Safe. Ha ugyanis elviszi a helyszínre a bringáját, akkor azt a rendőrök lajstromba veszik, rögzítik jellemző tulajdonságait, fotót készítenek róla. Egy lopás esetén így sokkal könnyebb lesz a drótszamár nyomára bukkanni, és visszajuttatni Önnek.

A helyszínen megtalálja majd a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadóját, Dunaharaszti körzeti megbízottját és a Polgárőrség képviselőjét is.

forrás: SZRK Sajtó

 

(SZRK)