Újra ülésező képviselők, Némedi út, búcsú a maszkoktól – heti hírösszefoglaló

//Berényi Attila
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Újra ülésező képviselők, Némedi út, búcsú a maszkoktól   – heti hírösszefoglaló
Bár egyre többen mennek szabadságra, de a vírushelyzet fokozott enyhülésével elkezdett visszatérni az élet a normális kerékvágásába. Íme azok a hírek, amelyek Dunaharaszti szempontjából a legfontosabbak voltak.

A leglényegesebb esemény a város szempontjából természetesen az volt, hogy közel 8 hónap után, ismét ülésezett a jogait visszakapó képviselő-testület. Mi is ott voltunk.

Döntések Dunaharaszti képviselő-testületének ülésén

A veszélyhelyzetben elvégzett munkáról dr. Szalay László polgármester részletesen beszámolt a testületnek. Az 54 (!) pontból álló listából szemezgettünk.

Polgármesteri beszámoló a veszélyhelyzet idejéről

Döntés született egyébként arról is, hogy Dunaharaszti (másik 5 településsel együtt) támogatja a Jahn Ferenc kórházat, így az intézmény klimatizálni tudja néhány fontos helyiségét.

Dunaharaszti is támogatja a Jahn Ferenc Kórházat

A képviselők kiválasztották azt a céget, amely a Némedi út felújítását végzi majd el. A munka napokon belül kezdődik.

Megszépül a Némedi út

A Ráckevei (Soroksári) Duna-ág környékén lévő települések életében rendkívül fontos esemény volt, hogy átadták az 1956-ban, a nagy jeges ár idején lényegében megsemmisült Tassi-zsilip utódját. Ezzel az RSD lényegében teljesen mentesül az árvizektől és a túl alacsony vízállástól is.

Megfésülték a Ráckevei (Soroksári) Duna-ágat – jelentős beruházást adtak át

Ha már víz, akkor ide tartozik, hogy tartósan vízhiányos időszakot hirdetett ki az Agrártárca a túl kevés csapadék miatt.

Kihirdették a tartósan vízhiányos időszakot

A hétvégétől újabb enyhítéseket vezetett be a kormány a járvány miatt korábban hozott korlátozó intézkedések sorában – így már csak a kórházakban és a szociális intézményekben kell maszkot viselni.

Szombattól már szinte sehol sem kell maszkot hordani!

Jobb ha felírja a naptárba: ebben az évben szeptember 10-11-12-én lesz a Dunaharaszti Városnapok rendezvény sorozata.

Íme a Dunaharaszti Városnapok időpontja!

(dho)