Polgármesteri beszámoló a veszélyhelyzet idejéről

//Berényi Attila
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Polgármesteri beszámoló a veszélyhelyzet idejéről
Nagyjából 8 hónapon keresztül döntött minden településen, így Dunaharasztin is egyszemélyben a polgármester. Dr. Szalay László hagyományosan minden képviselő-testületi ülésen ismerteti az előző óta eltelt időszakban elvégzett munkát. Ez alkalommal, ennek a 8 hónapnak a beszámolóját kapták meg a képviselők és a város.

A hosszú kényszerszünet után hétfőn tartotta első ülését Dunaharaszti Város képviselő-testülete. Az ülésről szóló beszámolónkat itt olvashatja el. A megbeszélés előtt írásban kapták meg a városatyák a polgármesteri beszámolót. Ebből az 54 (!) pontból álló felsorolásból emeljük ki a legfontosabbakat.

 • A Sport szigeti szökőkútnál térkő burkolatú járdát építettek a szökőkút környezetében és ivó-kutat helyeztek ki. A járda két oldali parkosítása a közeljövőben történik meg.
 • A Máv-Alsó településrész itatott makadám útjainak kátyúzása megtörtént.
 • Megkezdődik a 24 tantermes új iskola szennyvízellátását biztosító csatorna építése I. ütemben a Szennyvízteleptől a Lehmann kapitány utcáig. A II. ütem kivitelezésére a következő évben kerül sor a Lehmann kapitány utcától a Somogyvári Gyula utcáig. Az iskolához szükséges ivóvíz hálózat is kiépült.
 • Az eddigi egyeztetési kísérletek után újabbakat kezdeményez az önkormányzat a Budapest-Belgrád vasútfejlesztés ügyében. A HÉV fejlesztéssel kapcsolatos egyeztetések, véleményezések viszont jól haladnak.
 • A játszóterek éves karbantartása megtörtént.
 • Különféle karbantartási munkálatokat végzett el a város a Városi Bölcsődében, a Városi Könyvtárban, a Hétszínvirág Óvodában és más intézményekben is.
 • A Bezerédi Sportpark hasznosítási és koncepcióterve elkészült. Az önkormányzati tulajdonban lévő 10.000 m2 nagyságú területen közterületként és rekreációs területként funkcionáló szabadtéri sport- és szabadidőpark lesz, amennyiben a szükséges források rendelkezésre állnak majd.
 • A Rendészet eszközállománya tovább nőtt, bővítik a szervezet személyi állományát is, annál is inkább, mert a városban tovább csökkent a rendőrség létszáma.
 • Az iskolaorvosok – az iskolavédőnők segítségével – tavasszal beadták a HPV oltás második, a tavalyi évről elhalasztott dózisát, az idei tanévben 8. osztályos fiúknak.
 • A Kispostát úgy sikerült tovább üzemeltetni, hogy a két fő postai alkalmazottat önkormányzati dolgozóként foglalkoztatják tovább egy ideig. A város azt a feltételt szabta ehhez, hogy a Magyar Posta szerezzen az intézményhez pályázattal üzemeltetőt. Jelenleg még nem zárult le az eljárás.
 • Az óvodai körzethatárok módosítását követően lezajlott az óvodai- és bölcsődei felvétel.
 • A Szociális és Egészségügyi Bizottság által minden évben megszervezésre kerülő óvodai szűrések (szem, ortopédia, fül-orr-gégészet) – az óvodák nyitását követően – azonnal megkezdődtek és le is zárultak.
 • Kialakították a „Menza” programot. A felületen keresztül a szülők meg tudják rendelni gyermeküknek az étkeztetést, két menüből tudnak választani és a befizetéseket is könnyebben tudják intézni.

A polgármesteri beszámolóból mi szemezgettünk, a teljes szöveget a Dunaharaszti Hírek legfrissebb számában érheti el.