Dunaharaszti is támogatja a Jahn Ferenc Kórházat

//Berényi Attila
A térség életében rendkívül fontos szerepet tölt be a Jahn Ferenc Kórház- és Rendelőintézet. Számos egészségügyi ellátást itt tudnak igénybe venni az itt élők. A koronavírus elleni vakcinázásban is jelentős szerepe van a rendelőintézetnek.

Az intézmény főigazgatója dr. Dobosi Zsolt, Taksony Önkormányzatát kereste meg azzal, hogy a kórház két helyiségének – az oltakozó helyiség és az oltást követő várakozó helyiség – klimatizálásában kérjen segítséget. A támogatásban az egyeztetéseket követően hat település vállalt részt: Alsónémedi, Dunaharaszti, Dunavarsány, Soroksár, Taksony és Tököl, derül ki a „Dunavarsányiak közössége” és a „Tököl: Tények, közügyek” elnevezésű közösségi felületeken megjelent közleményekből.

A beszerzendő készülékek rendkívül energiatakarékosak valamint vírus- és baktériumölő technológiájuk az egyik leghatékonyabb.

Összesen 16 db klíma beszerzéséről van szó, amely bruttó 6,5 millió forintba kerül. A települések egyenlő arányban osztoztak a költségen, így Dunaharaszti is valamivel több mint egymillió forintot ajánlott fel a nemes célra.

(Dunavarsányiak közössége, Tököl: Tények, közügyek / facebook)