Megszépül a Némedi út

//Berényi Attila
nemedi-ut-templom_dho_20210703

A Némedi út Dunaharasztin a Szent Imre templommal. fotó: dho

Napokon belül megkezdődik az nagyszabású munka, amelynek köszönhetően megszépül a Némedi út és környezete.

Ez egy hosszabb fejlesztési folyamat újabb fejezete lesz. Eredetileg jóval korábban indult volna meg a munka, de akkor a városvezetés az M0-s felújítása miatt csúsztatta a beruházást. Nem akarták ugyanis, hogy a két, a forgalmat is érintő folyamat összecsússzon és ezzel jelentősen megugorjon az autósok menetideje.

Egyébként már tavaly nyáron elkezdtek dolgozni Dunaharaszti egyik legfontosabb útján. Igaz akkor az ÉDV Zrt munkatársai vonultak fel a területen. Hiszen a Némedi út felújítását megelőzte a vízvezetékek cseréje, mintegy 1050 folyóméteren. Erről itt írtunk korábban.

A járvány okozta gazdasági helyzetben egy picit tovább csúszott a felszíni felújítás, de a mostani városi költségvetésben már benne volt a szükséges összeg.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén ki is választotta (közbeszerzési eljárással) azt a céget, amely a felújítást elvégezheti. Ennek értelmében az Út-ÉP-Ker 97 Út- és Közműépítő Környezetvédelmi és Kereskedelmi Kft. lesz a kivitelező, bruttó 380.365.000. Ft értékben. Ehhez 36+6 hónap jótállási idő is tartozik. A testület üléséről itt olvashat bővebben.

Az elfogadott tervek szerint parkolósáv létesül, járdát és kerékpársávot alakítanak ki az északi oldalon, a zöldterület pedig teljesen megújul. Csatlakozó beruházásként a város kap egy új közparkot is.

Ez az új templom kertje környezete lesz. Az épületet egy növényekkel, virágokkal színesített terület veszi majd körbe, kinyitva a teret. A polgármester, képviselő testületi-ülésen elmondott tájékoztatója szerint ennek átadója a templom védőszentjének, Szent Imrének napjára, azaz november 5-re esne.

A munkálatok a forgalmi rend változásával és torlódásokkal járnak majd, így a városvezetés ez idő alatt az Ön türelmét is kéri.

grafika: Dunaharaszti Hírek, Dunaharaszti Város Önkormányzata
(dho, dunaharaszti.hu, Dunaharaszti hírek)