Kutyák, macskák és törpe malac is csatangolt szilveszterkor Dunaharasztin

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik / wirestock
Minden év vége azzal telik, hogy az állatvédők ügyeletben állnak, hogy a tűzijátékozók robbantgatásaitól megrémült állatokat biztonságba helyezzék. Dunaharasztin sem volt eseménytelen az évkezdés.

A Dunaharaszti Állatvédők Alapítvány önkénteseinek is akadt feladata szilveszterkor és az új évben. 8 kutya csatangolt el otthonról, egy kivételével haza is kerültek az ebek. Két gazdi is jelentkezett az árván maradt kutyusért, akik úgy gondolták, hogy az övék. Az egyiküknél gyorsan kiderült, hogy bizony nem hozzá tartozik, míg a másik sem fotóval, sem oltási könyvvel nem tudta igazolni, hogy az övé lenne az állat. A kutyában a kötelező előírás ellenére sem volt chip. Ez a gazda végül azt mondta, hogy ha ennyire „bonyolult” hogy visszakapja a kutyát, akkor nem is kell neki! Már egy új családnál él az eb.

6 cica is megrémült a robbanó hangoktól, 5-en kerültek haza.

Azt mondják, hogy a malac a jó szerencse jele. Így a Dunaharaszti Állatvédők Alapítványnak ez az esztendő tuti szerencsés lesz, mert a Fő úton, december 31-én egy fekete törpemalacot igyekeztek befogni. Ám a pörge farkú beszaladt a Polgármesteri hivatal melletti Iparos utcába, majd elviharzott a szilveszteri éjszakában, nem tudni mi lett vele.

A tűzijáték mánián túl az állattartók felelőssége is komoly, hogy kedvenceik biztonságban legyenek. Az elveszett, és hazatérő állatok esetében gyakran hangzik el az „eddig mindig hazajött”, a „még sohasem szökött el”, vagy a „csak egy pillanatra vettem le a pórázt” magyarázat. Mindannyiunknak komolyabban kell venni a hatóságok és az állatvédők figyelmeztetéseit.

Ha elkóborolt kutyáról, cicáról vagy más állatról tud, akkor hívja a Dunaharaszti Állatvédők Alapítványt a 06707757390 vagy a 06309618120 telefonszámon.

Aki segíteni, támogatni szeretné az alapítvány munkáját, az ide tud utalni:

Dunaharaszti Állatvédők Alapítvány
OTP 11742180-21449486-00000000
IBAN: HU20117421802144948600000000
Swift:OTPVHUHB
PayPal: dunaharasztiallatvedok@gmail.com