Átmeneti szállást keres két sün

//Tóth Gábor
Málna (b) és Manó, forrás: Tüskevár Állatvédő Alapítvány
A legtöbb állatmesében megjelennek a sünik: bölcsek, okosak és barátságosak. Most kettejüknek emberi gyámra lenne szüksége.

Hétről-hétre olyan árva állatokat mutatunk be, akiknek új otthon keresnek állatvédő, -mentő szervezetek. Ám most nem végleges gazdákat, hanem lelkes ideiglenes befogadókat szeretnénk találni eddig vadon élő állatoknak.

A Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány Taksonyban működik. Az utóbbi időben annyi sebesült állat érkezett hozzájuk, hogy már hely és munkaerő szűkében vannak. Ezért kérnek Öntől segítséget! Gyógyulnak itt teknősök, mókusok, mogyorós pelék, vagy éppen nyestek. Persze ez csak egy része a felsorlásnak, ugyanis a Tüskevárban minden vadon segítenek.

Manó, forrás: Tüskevár Állatvédő Alapítvány

Eheti történetünk egyik főszereplője Manó. A süni 3 héttel ezelőtt érkezett, a hátán csúnya, véres sebekkel. Antibiotikumot, infúziót, napi kétszeri sebtisztítást kapott, mostanra szépen felgyógyult. Annyira jól van, hogy szeptember elejéig kellene neki szállás. Ez után ugyanis a többi tüskéshátúval együtt Somogyban a Vidrapark közelében visszakerül a természetbe.

Málna, forrás: Tüskevár Állatvédő Alapítvány

Második hősünk Málna. A sünit legyengülve, kiszáradva találták az út szélén. Már ő is szépen gyógyul, és szintén a szeptember eleji „turnusban” térhet vissza erdei otthonába.

Aki ideiglenes befogadónak jelentkezne, annak rendelkeznie kell:

  • egy minimum 100 cm hosszú (nyuszi vagy tengerimalac) ketreccel, vagy szökésbiztos, tetővel fedett és árnyékolt kerti kifutóval,
  • az ellátáshoz Real Nature macska konzerv, lisztkukac és gyászbogár lárva kell,
  • és a visszaszoktatás előtt pár nappal az alapítványhoz kellene leszállítani a sünöket.

Az ideiglenes befogadói feladat ebben az esetben nagy felelősség, de óriási élmény. Olyan, eddig csak távolról látott állatokkal lehet megismerkedni, megfigyelni viselkedésüket, jellegzetességeiket, akik igazándiból csak az erdőkben fordulnak elő. Bár kialakul az érzelmi kötődés állat és ember között, de aki igazán szeret az elengedni is tud, hiszen például a sünöknek odakint, a természetben a legjobb.

Aki alkalmas a feladatra, azzal ideiglenes örökbefogadási szerződést köt az Alapítvány. Baj esetén pedig az állatorvosi háttér és az alapítvány csapata bármikor rendelkezésre áll.

Az ideiglenes befogadók jelentkezését az alapítvány facebook oldalán várják:

Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány

Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány. 2.8K likes. Vad -és egzotikus állatok mentése, gyógyítása, repatriálása, új gazdi keresése, szükség esetén tartós elhelyezése

Ha pedig inkább anyagilag segítené a Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány munkáját, akkor azt az alábbi számlaszámon teheti meg: 11600006-00000000-83429521