A mai vendégfőszerkesztő: dr. Kása-Richlach Mónika

//Berényi Attila
dr. Kása-Richlach Mónika, fotó: KásaZ
Ezen a szép vasárnapon is tovább pihen a dunaharaszti online stábja. Persze most is van, aki helytáll. Vendégfőszerkesztőnk nem biztos, hogy sokak által ismert a városban, pedig igazi szaktekintély. Nyilván ez utóbbi jelzőt ő nem szeretné, de a véleményünk ez.

Richlach Mónika neve előtt a dr. rövidítés a jogász végzettséget jelöli. A névjegye is bonyolult: kamarai jogtanácsos, médiajogi, adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogász. Gyönyörű részét választotta a szakmájának, még akkor is, ha felhasználóként ezek a jogszabályok néha bosszantóak. Ezt mi a saját bőrünkön tapasztaljuk, hiszen az adatvédelem a lapban közölt információk és képek miatt fontos, a médiajogot pedig nem is kell nagyon magyarázni.

dr. Kása-Richlach Mónika, fotó: KásaZ

Móni kétgyermekes anya, lánya és fia is nagy már. Rendkívül kreatív ember. Elsőre fura egy jogászról ezt kijelenteni, pedig a szabályzók alkalmazásához nagy logika és találékonyság szükségeltetik. Sőt, ő az a fajta szakember, aki meg is tanulta az egyes szakmákat az egyes jogágakhoz. Képzett fotós, aki sajátos, plasztikus képeket alkot – betartva az írott és íratlan szabályokat. Beleásta magát a média rejtelmeibe, mert kíváncsi rá, hogyan működik ez a szakma. Fontos tudni, hogy jó ideig gyermekvédelemmel foglalkozott, ami szintén bonyolult és nagy beleérző képességet követelő műfaj. Mindezek fölött állatbarát, jól főz és nagyon jó barát! Nekünk talán ez az utolsó a legfontosabb.

Móni, jó munkát!

Őszibarackos-tejfölös süti

Felelős macskatartással a jószomszédi kapcsolatokért

Különös és hétköznapi

(dho)