Őszdíszítő 2023 – Őszi színekbe öltözött Dunaharaszti

//Hrtyanné Dr. Patonai Gabriella
oszdiszito_freepik-gpointstudio

képünk illusztráció, forrás: freepik / gpointstudio

A HarasztOur csoport immár harmadik éve szervez őszdíszítő mozgalmat a városunkban, kreatív ötletelésre hívva az itt lakókat, könnyed őszi sétára pedig a családokat.

A HarasztOur csoport évekkel ezelőtt azért alapult, hogy picit összekösse az itt lakókat, függetlenül attól, a város mely szegletén élnek, és amellett, hogy különböző, évszakhoz kapcsolódó feladatokkal látja el a jelentkező házakat, igyekszik egy térkép segítségével túraútvonalakra csábítani a családokat. Kerestük már a Mikulás meséit, de húsvétkor apró fészkeket is.

A gyermekek is könnyebben indulnak el a szabad levegőn egy hosszabb lélegzetvételű sétára, ha van cél, lehet keresgélni. Ilyenkor az altatással sem kell bajlódni a szülőknek esténként, mert garantáltan elfáradtnak a friss levegőn a kicsik – ugyanakkor sok-sok kedves emlékkel gazdagodhat egy kimozdulni vágyó nyugdíjas házaspár, vagy egy fiatal is, séta közben beszélgetni vágyó csoport is.

A mozgalom az adventi kalendáriummal indult, és azóta már sok minden szerveződött: jelenleg az itt lakók feldíszített fákkal, kerítésekkel, egyéb őszi díszekkel kerülhetnek fel a térképre, hogy aztán a közösségi médiában fellelhető térkép segítségével mindenki egyesével megcsodálhassa az alkotásokat. Nem eltitkolt cél, hogy a járókelők mindennapjai is kicsit vidámabbá varázsolják, és meglátva egy-egy őszi dekorációt színesebbé fessék az egyre szürkülő, lassacskán télbe forduló napokat.

Ha kedvet kapott a díszítéshez, hajrá! Térképpel vagy térkép nélkül, de az alkotással mi magunk is töltekezünk, és mosolyt varázsolni az itt lakók arcára építőkő egy még jobb közösség felé! A részleteket keresse a facebookon.

(dho)