A mai vendégfőszerkesztő: dr. Válóczi-Hirják Gabriella

//Berényi Attila
dr. Válóczi-Hirják Gabriella és BonBon, fotó: dho
Mi még javában lógatjuk a lábunkat, sőt csak most kezdünk igazán belejönni a lazulásba. Ahogyan megígértük, Ön nem marad ez idő alatt sem hírek, információk nélkül. A stafétát Dunaharaszti egy-egy köztiszteletben álló embere veszi át tőlünk, egy-egy napra. Ma a Városháza falai közül érkezik a vendégfőszerkesztő.

„dr. Válóczi-Hirják Gabriella”, ez áll az aljegyzői névtáblán a Polgármesteri Hivatalban. Mindig megtisztelve éreztem magam, hogy „Gabinak” szólíthatom. Fontos posztot tölt ugyanis be, ami tiszteletet érdemel. Közben egy mély beleérző képességű emberről van szó, aki képes hidat építeni a száraz jog és az emberi történetek, érzések között. Feleség és két gyermek édesanyja.

A gyermekjogok védelme volt mindig a szívügye, jogi diplomáját is ezen a területen szerezte. Volt gyámhivatali ügyintéző, jegyzői referens, vezette a városházán az adócsoportot is. Gyes után aztán bírósági titkárként helyezkedett el. Fontos tudni, hogy ebből a pozícióból lehet bíróvá válni, ami karnyújtásnyira volt tőle. Ám másként döntött, mondhatnánk úgy is, hogy „19-re lapot húzott”. És jó irányba ment, hiszen 2017 óta ő Dunaharaszti Város aljegyzője. Most úgy érzi, hogy pont a helyén van – egy támogató, elismerő közegben.

Persze, ahogy a bemutatót írom, az jut eszembe, hogy mindez annyira száraznak tűnik. Mert Gabi, akiből sugárzik a nőiesség, egy érzékeny bár rendkívül határozott egyéniség. Ragyognak a szemei amikor a legféltettebb projektjéről a „Gyere Be Házról!” mesél. Megingathatatlan abban, hogy a fiataloktól nagyon sokat tanulhatunk, csak oda kell rájuk figyelni. És igaza van!

Ma nála a lehetőség, hogy a számára fontos témákra irányítsa a dunaharaszti online olvasóinak figyelmét.

Jó munkát Gabi!

Tudnunk kell, hogy az elődjeink mit tudtak; avagy közös építkezés a múltból a jövő felé

Tébolyda!!! …. Tébolyda?

Gyere be!