Társasjátékra fel!

//Farkas Klaudia
03Tarsasjatek_Gyuri_dho

Egy korábbi társasjáték est, fotó: dho

Klassz csapatok várnak a Gyuri Borozóban hétfőnként társasozni és szerdánként ultizni!

Nálunk a borozó élete kiszámíthatóan zajlik, szinte mindennap tudjuk ki mikor jön és megy, melyik este melyik brigád gyűlik össze. Sokan tudják, hogy a péntek a fiataloké a kedd a „régi csapat” estéje, a szerda az „ultinap” és lassan egy éve a hétfő estéken összegyűlik egy igazán színes gárda, társasjátékozni.

A társas est az ultis különítmény néhány tagjának fejéből pattant ki, mivel ők az egyéb kártyajátékok és különböző társasjátékok világában is szívesen elmélyülnek. Az első néhány alkalommal csak páran gyűltek össze a borozóban kipróbálni egy-egy játékot. Azóta a létszám folyamatosan gyarapodott és kialakult egy fix csapat. A társaság nagyon vegyes, vannak itt 20 évesektől a 70 évesekig minden korosztályból játékosok. Akadnak páran, akik rendszeresen lejárnak a KEF Házba is játszani a fiatalokkal néhány klassz partit.

Ez az önszerveződő társas klub a kezdetben egy két játékkal vágott bele az esetékbe, de sorra kerülnek az asztalra újabb és újabb dobozok. Vannak itt parti, stratégiai vagy szabad asszociációs játékok sőt logikai játékok és sok minden más is. A csapatnak az utóbbi időben a kedvenc játéka a Fedőnevek című társas, amelyet már újabb szabályokkal és lehetőségekkel bővítették ki a tagok, hogy mindig izgalmas legyen a játék. A jól bevált kedvencek ellenére a csapat mindig szívesen fogadja az új ötleteket legyen az valami vadonatúj társas a piacon, vagy egy saját fejlesztésű kevert gondolkodós játék.

A szerdai ultis csapat és a hétfői társas klub is szívesen várja az új érdeklődőket egy kötetlen kora esti szórakozásra. Szerintem jó program lehetőség a társasjátékos est hétfőnként, ha az ember szívesen kimozdulna otthonról a hétköznapokon is. Főleg ahogy lassan csúszunk bele az őszi időszámításba és csökken a szabadban tölthető órák száma.

(dho)