A mai vendégfőszerkesztők: Katavits Kitti és Gáll Sándor

//Tóth Gábor
00vendegszerk-kitti-sandor_dho-3

Katavits Kitti és Gáll Sándor, fotó: dho

A Laffert Kúria Dunaharaszti egyik jelképe. Az ódon, de gyönyörűen felújított kastély falai között dolgozik mai két vendégfőszerkesztőnk. Közben persze azt is fontos leszögezni, hogy most is látható a Kúriában a dho fotókiállítása, Tóth Gábor képeivel! Ha esetlen van ideje érdemes betérni.

Kitti és Sándor tősgyökeres Dunaharasztiak. Mindketten jó alaposan vissza tudják vezetni a felmenőik listáját, taksonyi, soroksári és haraszti ősök nevei sorakoznak családfáikon.

Gáll Sándor a József Attila Művelődési Ház és a Laffert Kúria intézményvezetője.  Ez alapján nem is gondolná az ember, hogy eredetileg műszerész végzettségű, és nagyszerűen érezte magát hivatásában. Ám egy betegség miatt minden megváltozott. Persze Dunaharaszti múltja és kultúrája mindig is érdekelte. Barátaival a várossá alakulás előtt hozták létre az itteni Polgári Kört, programokat, eseményeket szerveztek. Sándor tanult a Pécsi Tudományegyetemen is és egy csomó végzettséget szerzett. Szeret ismereteket halmozni. 2010-ig, jó néhány cikluson keresztül önkormányzati képviselőként szolgálta a várost, volt intézményvezető helyettes, és 2012 óta ő az igazgató.

Kitti mindössze pár hónapja érkezett a Laffert Kúriába.  Egyébként szociális munkás és addigtológiai konzultáns végzettségű, jó ideig dolgozott a segítő szakmában. 10 évig egy gyermekjóléti szolgálatnál kamatoztatta tudását ahol családgondozó, szakmai vezető és közösségszervező koordinátor. Egy nagy fordulattal aztán a KisDunaTV stábjában találta magát, így emellett az újságírás, szerkesztés és az operatőri munka fogásait tanulta meg. Ezt követte az újabb kanyar, ami a Laffert Kúriába repítette, ahol Sándor mellett dolgozik.

Jó párost alkotnak. Hogy ez mennyire igaz, azt ma Ön is tapasztalhatja, hiszen ők a vendégfőszerkesztőink!

Kitti, Sándor, jó munkát!

Matuska Szilveszter lányát egykoron Dunaharasztin rejtegették

Fizetek, főúr, volt egy feketém…

Ismeri ön Baktay Ervint?

(dho)