Az agglomeráció közlekedés fejlesztése is szerepel a BFK új vezetőjének tervei között

//Berényi Attila
A frissen létrehozott kormányzati szerv, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezetőjének Vitézy Dávidot nevezték ki. A szervezetet Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyeként jellemezte. A BFK Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár irányítása mellett működik majd.

A frissen kinevezett vezérigazgató, Vitézy Dávid újabb facebook-bejegyzésben ismertette elképzeléseit.

Vitézy szerint a fejlesztési központ új intézményi hátteret és szervezőerőt ad az állami városfejlesztési és közlekedési beruházásoknak Budapesten, ami óriási lehetőség.

„Budapest és vonzáskörzete legfontosabb, évtizedekre szóló állami beruházásai és fejlesztései összpontosulhatnak világos koncepció mentén egy intézménynél mostantól.”

Vitézi egy korábbi posztjában – amelyről itt írtunk – már elemezte, hogyan javítana a főváros közlekedésén. Most is hangsúlyozza, hogy a vasútnak nagyobb szerepet kell vállalnia a főváros közösségi közlekedésében, és hangsúlyozza a HÉV hálózat fejlesztésének fontosságát is. Külön kiemeli a H6/H7 (ráckevei és csepeli) hév vonalak meghosszabbítását a fővárosi Kálvin térre és távlatban összekapcsolásukat a szentendrei H5-ös hévvel a föld alatt.

„A Budapest Fejlesztési Központ eddig hiányzó láncszemként egységben fogja kezelni a településhatárokat átlépő, fővárosi érintettségű fejlesztéseket, szolgáltatásokat…”

Az állam többek között a vasút révén az egyik legnagyobb telektulajdonos Budapesten, a közlekedésben pedig a hévek, a MÁV és a Volánbusz kapcsán stratégiai a szerepe – írja Vitézy. Az agglomerációs közlekedés és a budapesti tömegközlekedés együttműködése óriási lehetőségeket rejt – tette hozzá. Szerinte a BFK nem a fővárossal vagy a BKK-val párhuzamos feladatokat lát el, hanem a 2018-ban a Fürjes Balázs vezetésével létrejött önálló Budapest fejlesztési államtitkárság nyomán elindult budapesti állami fejlesztéseknek ad még hatékonyabb szervezeti keretet.

„A XXI. század kihívásai, a klímaváltozás, az agglomeráció és Budapest viszonya, az 1970-es évek autóközpontú várostervezésének fenntarthatatlansága, az elszabadult lakásárak, a hiányzó zöldfelületek miatt a szakemberek körében régóta rendszeresen felmerülő igény, hogy az állam hangolja össze jobban a lépéseit és fejlessze világos vízió, jövőbe mutató stratégia mentén Budapestet.”

Vitézy Dávid álláspontja szerint jelentősen fejleszteni kell minden olyan tömegközlekedési rendszert, amely az agglomerációból való ingázást szolgálja, az állam működtet: a MÁV vasúti pályáját, állomásait, vonatait, a hév-vonalakat és a Volánbusz járatait. Úgy véli ugyanis, hogy a budapesti dugókat okozó forgalom jelentős része az elővárosokból érkezik. Az erre irányuló tömegközlekedés fejlesztése tehát nemcsak az agglomerációból ingázók, hanem a budapestiek számára is elemi érdek, fogalmaz a Budapesti Fejlesztési Központ élére kinevezett szakember.

 

(hvg, facebook)