A biztonságra törekszenek Dunaharaszti sportvezetői

//Berényi Attila
dmtk-osszefoglalo-palya_freepik_formatoriginal_20200505

Képünk illusztráció, forrás: freepik / formatoriginal

A DMTK labdarúgó szakosztálya még nem kezdi el a közös edzéseket, a kosárlabda szakosztály webináriumot indított, a kézilabdázók az augusztusi tábort fontolgatják.

Bár a veszélyhelyzetben a kormány hétfőtől a sportéletre vonatkozó szabályokon országosan enyhített, a DMTK vezetői inkább megfontoltan döntenek.

A kijárási korlátozás 2020.05.04.-én éltbe lépett változásairól itt írtunk korábban.

Foci

A DMTK labdarúgó szakosztályának vezetői közleményben jelezték, hogy az edzőkkel közösen úgy határoztak, még nem kezdik meg a közös edzéseket. A cél a sportolók, a munkatársak és a hozzátartozók biztonságának szavatolása. Ódor Sándor szakosztályvezető közleményét itt éri el.

Egyébként a Magyar Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy az NBI-en kívüli, minden más bajnokság véget ért. A DMTK közleménye szerint a kiadott döntések értelmében

„…utánpótlás bajnokságok is lezárultak, valamint NB III-as csapatunk a tegnapi döntés szerint, jövőre a megyei I. osztályban indulhat.”

 

Kosárlabda

A DMTK Kosárlabda Szakosztálya is kivár. Szücs Károly János szakosztályvezető szerkesztőségünknek elmondta, hogy sportágukban a mérkőzések és edzések alatt kifejezetten sok a testi kontaktus. Így jelen helyzetben nem tartják biztonságosnak még a munka folytatását, de vizsgálták annak lehetőségét, hogy miként lehetne edzéseket majd elkezdeni. Az országos szövetség egyébként a május végi újra indulási időpontot javasolja. Egyelőre nincs is nagyon hol edzeni, hiszen az iskolák tornatermei, és a sportcsarnokok nem fogadnak még senkit.

A szakosztály úgynevezett webináriumot indított tagjainak. Minden csütörtökön egy-egy edzővel lehet egyeztetni az online térben, minden héten más és más témát vetnek fel. A webes eseményről a szakosztály közösségi felületén adott hírt.

Kézilabda

A DMTK kézilabda szakosztálya közöségi felületén tájékoztatta  tagokat arról, hogy megkezdték a nyári edzőtábor szervezését. Ez augusztusban lesz, Balatonszemesen.