Újraindult a járóbeteg szakellátás a Szakorvosi Rendelőintézetben Szigetszentmiklóson

//Tóth Gábor
szszri_felhivas_freepik_jcomp_20200505

Képünk illusztráció, forrás: freepik / jcomp

Hétfőtől, szigorú higiénés szabályok mellett kezdődött meg újra az ellátás a Dunaharaszti lakosait is kiszolgáló intézményben.

A rendelőintézetben jelenleg csak időponttal rendelkező beteget fogadnak. Időpontot telefonon vagy emailban kérhet. A szakrendelések ehhez szükséges elérhetőségeit ide kattintva találja meg.

Az intézménybe jelenleg hozzátartozó nem léphet be, csak ha a betegnek szüksége van kísérőre. A bejáratnál hőmérsékletet mérnek, és kérdésekre is válaszolni kell. Ez után előírás a kézfertőtlenítés. A hívószám kiadására várva a padlómatricák által jelölt távolságot kell betartani a többiektől. Az intézményben kizárólag orrot és szájat fedő maszkban lehet tartózkodni. A liftet egyszerre 1, szükség esetén maximum két fő használhatja.

A szakminiszter által kiadott rendelet szerint el kell végezni a koronavírus tesztet a nagy kockázatú beavatkozások előtt. Ide sorolandó a szigetszentmiklósi SZTK tájékoztatása szerint:

  • Minden fogászati beavatkozás, amely aerosol-képződéssel jár (pl. fogak tömése, csiszolása, stb.)
  • Minden fül-orr-gégészeti betegvizsgálat
  • Gasztroenterológián minden endoszkópos vizsgálat (gyomortükrözés)
  • Ultrahang vizsgálatok

A kiadott tájékoztatás szerint ezen szakrendelések csak a sürgős és halaszthatatlan vizsgálatokat végzik el!

A szakrendelésekben dolgozó orvosok listáját ide kattintva érheti el. Minden alkalommal ellenőrizze itt az utolsó frissítés dátumát!

A Szigetszentmiklósi Szakrendelő felhívja a figyelmet, hogy nem kell bemennie azon betegeknek az intézménybe, akik

  • emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszer és/ vagy gyógyászati segédeszköz felírásához kérne szakorvosi javaslatot, mivel a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig érvényben marad a szakorvos javaslata
  • Ha az érintett kielégítő állapotban van és éves, fél éves, stb. kontrollja lenne esedékes. Ebben az esetben telefonon vagy e-mailben konzultálni kell a szakrendeléssel a további teendőkről
  • Ha stabil állapotú krónikus betegről van szó és a rendszeresen szedett, csak szakorvos által felírható gyógyszerét menne felíratni. Ebben az esetben is telefonon vagy e-mailben kell felvenni a kapcsolatot a szakrendeléssel a további teendőkről, mivel a gyógyszerek és egyes gyógyászati segédeszközök rendelésére lehetőség van elektronikus vényen (e-RECEPT).

 

(szszri.hu)