Véradást szerveznek Dunaharasztin

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció, forrás: freepik / lionday
A járványveszély idejében még nagyobb szerepe van a véradásnak, hiszen most is biztosítani kell a szükséges vérkészítményeket az egészségügyi ellátásban. Dunaharasztin május 11-én lesz ilyen esemény a Vöröskereszt szervezésében, a Laffert Kúriában.

Természetesen a véradások alkalmával is szigorú óvintézkedéseket tesznek, mind a donorok, mint az ott dolgozók, mind pedig a betegek védelmében.

Az Országos Vérellátó Szolgálat az új koronavírus kiemelt kockázata miatt minden egyéb más kiszűrés mellett 30 napra kizárja a véradásból azokat a véradókat, akik 2020. február 05. után külföldön jártak. Természetesen a klasszikus véradásra az sem jelentkezhet akinél kimutatták az új koronavírust, vagy valószínűsíthetően ilyen személlyel érintkezett, áll az Országos Vérellátó Szolgálat tájékoztatójában.

A véradás helyszínén kézfertőtlenítés és lázmérés vár a donorokra. A helyszíneken korlátozzák az egyszerre ott tartózkodó véradók számát. Ezt előzetes időpont egyeztetéssel oldják meg. A véradás alatt sebészeti maszkot biztosítanak a szervezők.

Dunaharasztin 2020. május 11-én, hétfőn 12 és 18 óra között, a Laffert Kúriában lesz véradás.

Előzetesen időpontot Kővágó Mónikánál tud foglalni telefonon a 06-20/583-9381-es számon vagy emailen a kovago.monika@dunaharaszti.hu címen.