Tájékoztató lesz a Millenniumtelepi beruházásról

//Berényi Attila
korforgalom-felulrol-tabla_freepik_20220506

Képünk illusztráció. forrás: freepik / dho

A Soroksár-Millenniumtelepen és a környékén élőket, így a Dunaharasztiak közül is sokakat érdekel az M0-ást és a Haraszti utat összekötő út tervezése, építése. A két település polgármestere folyamatosan tájékoztatja a lakosságot.

Az új út a tervek szerint a BILK-M0 körforgalmú csomópontot és a Millenniumtelep mellett található Haraszti utat köti majd össze. Az út 2×1 forgalmi sávos lesz, nagyjából 2 kilométer hosszúságú, és a vasútvonal felett felüljáró ível majd át. A kormány a beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította.

Mivel a projekt szinte egészében Soroksár területét érinti, így Bese Ferenc, a kerület polgármestere egy átfogó prezentáció keretében mutatja be a tervezetet és annak hatásait 2022. május 11-én, szerdán, 18.00 órakor, hívja fel a figyelmet közleményében Dunaharaszti város hivatalos weboldala. Ez a fórum a Harasztin élők előtt is nyitott.

Dr. Szalay László, Dunaharaszti polgármestere többször egyeztetett az érintett terület mellett élőkkel, és az őket képviselő Millenniumtelepért Egyesülettel.

Megalakult a Millenniumtelepért Egyesület

Kéréseiket és szempontjaikat sikerült érvényesíteni a Soroksár polgármesterével történt egyeztetések folyamán, így azokat figyelembe véve indult meg a tervezési folyamat.

Útfejlesztésről egyeztettek Dunaharaszti és Soroksár polgármesterei

Ezek részleteiről szól majd a mostani fórum, amelyről portálunk részletes beszámolót közöl, valamint a fejlesztésről szó lesz a Haraszti Aktuális májusi számában is. A projekt előzetes, környezetvédelmi eljárása jelenleg is tart, ehhez várják az Ön véleményét is. Erről itt olvashat részletesen.

(dunaharaszti.hu, dho)