Áruházba törtek be Szigetszentmiklóson – rács mögött a tettesek

//Tóth Gábor
szszmi-bolt-betores_policehu_20220506

A zsákmány egy része. fotó: police.hu

Egy szigetszentmiklósi áruházba törtek be az elkövetők és vitték az értékes szerszámgépeket, majd rövid úton túl is adtak rajtuk. A rendőrök a bandából két tolvajt, és a felvásárlót is elcsípték.

Még 2022. április 16-án kapták a bejelentést a szigetszentmiklósi rendőrök, miszerint hajnalban egy helyi áruház növénykertet védő rácsát, akkor még ismeretlenek felhajtották, ott bemásztak, majd láncba állva adogatták ki onnan a szerszámgépeket. Zsákmányukat szélsebesen egy kocsiba pakolták és elhajtottak, az üzletnek közel kétmillió forintos kárt okoztak. A betörőkön hosszú fekete ruha és símaszk volt.

2022. május 3-án el is kapták a nyomozók a bűnözőket – derül ki a police.hu tudósításából. Egy 43 éves budapesti férfiről és 34 éves maglódi párjáról van szó. A pár beismerte tettét és azt, hogy a lopott cuccokon azonnal túl is adtak.

A rendőrök tovább kutakodtak, és meg sem álltak az azonosított 47 éves Cs. János otthonáig. A nyomozás adatai szerint a férfi annak tudatában, hogy az eszközökhöz eladóik bűnös úton jutottak hozzá, az eredeti áránál jóval olcsóbban, gondolkodás nélkül átvette. A házkutatás alkalmával a rendőrök minden gépet megtaláltak, azokat lefoglalták, kihallgatásán a férfi mindent tagadott.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Sz. Bélával és F. Viviennel szemben lopás bűntette, valamint Cs. János ellen pénzmosás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, az elkövetői kör többi tagjára a rendőrök jelenleg is dolgoznak.

(police.hu)