Az eMAG-Extreme Digital volt tavaly a legnagyobb online kereskedő

//Berényi Attila
onlinekereskedelem_freepik_220506

Képünk illusztráció. forrás: freepik

Több mint bruttó 210 milliárd forintos online forgalommal tavaly is az eMAG-Extreme Digital volt a Magyarországon működő legnagyobb forgalmú online kereskedő, az élelmiszerek és háztartási cikkek online piacának legnagyobb szereplője a Tesco, a 100 százalékban magyar tulajdonú e-kereskedelmi cégek közül pedig az Euronics került az első helyre - közölte a GKID e-kereskedelmi kutatócég (korábbi nevén GKI Digital) csütörtökön az MTI-vel.

A GKID 2015 óta készít nyilvános rangsorokat a magyar piacon működő legnagyobb online kereskedőkről. Közleményük szerint az online piac koncentráltabbá vált 2021-ben. A magyar piacon működő, helyi operációval is rendelkező 15 legnagyobb e-kereskedő együttes forgalma meghaladta a bruttó 520 milliárd forintot, ami a teljes online kiskereskedelmi piac 43 százaléka, 2 százalékponttal több az előző évinél.

Dunaharasztin épít 110 ezer négyzetméteres raktárat az eMAG

A tavalyi online forgalmi adatok alapján piacvezető eMAG-Extreme Digital súlyát jelzi, hogy saját piactere, az eMAG Marketplace önmagában is a negyedik legnagyobb forgalmú szereplő lenne a listán, ha különálló vállalkozásként rangsorolnák – jelezte a GKID.

A toplista második helyére története során először, egy helyet javítva a cseh Alza került, a harmadik helyen a Media Markt online áruháza végzett. Az összesített listán a negyedik a Tesco. Ismét az ötödik helyre került a Telekom, a vállalat egyben az ország legnagyobb online mobil és tablet értékesítője is.

(MTI)