Ön szerint, hogyan sikerült megküzdenie Dunaharasztinak a veszélyhelyzettel? – felmérés

//Tóth Gábor
covid-felmeres_freepik_monsterstudio_20200706

Képünk illusztráció, forrás: freepik / monsterstudio

Ezt a tavaszt, és a járványhelyzetben elrendelt kijárási korlátozásokat, veszélyhelyzeti intézkedéseket egyikünk sem fogja jó darabig elfelejteni. Naponta tájékoztatott az országos Operatív Törzs és Dunaharasztin az Operatív Csoport hozott döntéseket. A polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülésen foglalta össze a témában elvégzett munkát, mi pedig ennek kapcsán az Ön véleményére vagyunk kíváncsiak: hogyan teljesített a városvezetés ebben az időszakban? Töltse ki az anonim kérdőívet.

Dunaharaszti város hivatalos honlapján jelent meg az az összefoglaló, amelyet dr. Szalay László a 2020.június 29-i képviselő testületi ülésen mondott el. A teljes beszámolót itt találja meg. A városvezető közlése szerint a Városi Rendészet a veszélyhelyzetben fokozottan járőrözött. A Polgármesteri Hivatal beszerezte a szükséges védőfelszereléseket – szájmaszk, kézfertőtlenítő, gumikesztyű, hőmérő, felület fertőtlenítőszer, egészségügyi köpeny, védőruha, védőszemüveg, COVID-19 gyorsteszt – ezeket kiosztotta a Polgármesteri Hivatal, az Önkormányzat intézményeinek, egészségügyi dolgozóknak, rendőrségnek és „olykor az ügyfeleknek”. A Polgármesteri Hivatal „home office” rendszerben dolgozott, plakát kampány indult, és házhoz szállítással oldották meg a közétkeztetést. Utóbbi napi 200 adag meleg étel kiszállítását jelenti.

A közterületek sokak által használt részeit 3 alkalommal fertőtlenítették. A piac jó ideig zárva volt, majd május 16-án indulhatott újra ott az élet, két nappal később a játszótereket a gördeszka és a workout pályát is újranyitották, áll a beszámolóban.

Mi arra is kíváncsiak vagyunk, hogy Ön, hogyan élte mg ezt az időszakot? Véleménye szerint kapott-e elegendő információt és rendszeres tájékoztatást a városvezetéstől? Jók voltak-e a döntések, intézkedések? Közölték-e, hogy hány fertőzött van a városban, vagy a térségben? Mennyire vették komolyan az emberek a biztonsági előírásokat? Íme egy rövid kérdéssor, amelyre anonim választ adva véleményt alkothat.

A voksolás 2020.07.12. 12.00 óráig tart! A kapott eredményeket összegezzük, és a 2020. július 13-i héten nyilvánosságra hozzuk.

UPDATE: A szavazás eredményét alább érheti el. Az értékelő itt olvasható.

Képernyőmentés a szavazás eredményéről.