A taekwondo és az íjászat rejtelmeit is megismerhették a sporttáboros fiatalok

//Berényi Attila
Virág Bence kard formagyakorlatot mutat be, fotó: Demény Ferenc
A dunaharaszti Kőrösi Csoma Általános Iskola sporttáborának résztvevői a legkülönbözőbb sportágakkal barátkozhatnak össze és találhatják meg közöttük a nekik legmegfelelőbb mozgásformát.

Hétfőn a HB S.E. Dunaharaszti Taekwondo és Hapkido szakosztálya is bemutató edzést tartott a srácoknak. A bemelegítés után, a Sporttábor résztvevői a Taekwondo küzdő technikáival ismerkedhettek meg. Álló és mozgó célpontokon gyakorolhatták az alap ütés és rúgás technikákat. Később pedig az egyszerűbb küzdő technikai kombinációk következtek, áll Demény Ferenc szakosztályvezető szerkesztőségünknek küldött összefoglalójában. Ez után még a törés technikákat is kipróbálhatták a fiatalok, majd egy úgynevezett gyorsuló verseny következett.

Levezetésként Virág Bence mutatta be azt a kard formagyakorlatát, amellyel tavaly az első Nyílt Hapkido OB-n, első helyezést ért el.

A tábor érdekessége, hogy a Taekwondo mellett, ki lehetett próbálni az íjászatot is, a néhány hónapja alakult Dunaharaszti Szent Sebestyén Íjász Alapítvány jóvoltából. 40-nél több gyermek íjászkodott, sőt az is kiderült, hogy vannak közöttük tehetségek is, közölte Havasi Ferenc az Alapítvány vezetője.