Bemutatták a Hétszínvirág óvoda új tanösvényét

//Berényi Attila
hetszinvirag-eon_dho_20240525-1

Kenessey Beáta a Hétszínvirág óvoda intézményvezetője. fotó: dho

Még tavaly ősszel egész Dunaharaszti összefogott, hogy győzelemre segítse az E.ON pályázatán a Hétszínvirág. És a küzdelmet siker koronázta. Most zárult le a támogatással életre hívott program.

Projektzáró eseményen mutatta be a Hétszínvirág óvoda az elért eredményeket, az év során lezajlott programokat, fejlesztéseket. Ilyen például az a „Beporzó tanösvény”, amely a beporzást végző rovarok éltét mutatja be a gyerekeknek a természetben és megtanítja nekik, hogyan becsüljék, védjék ezeket az élőlényeket.

Év közben több alkalommal érkeztek a Hétszínvirág oviba az ország más részeiről óvópedagógusok, hogy az itteni módszereket megtanulják és aztán a saját intézményeikben alkalmazzák.

Szerte az országból érkeznek a Hétszínvirág Óvodába zöldnevelést tanulni

A szülők és természetesen szakemberek bevonásával újult meg tavasszal az Óvoda udvara.

Családi nap és tanösvény építés a Hétszínvirág Óvodában

De az E.ON projekt keretében volt korábban „Zümmögő játszóház is.

„Zümmögő játszóház” a Hétszínvirág oviban

A mostani eseményen, ahol a vendégek megismerhették az új tanösvényt, megnyílt a „Rovaréttermek” című fotókiállítás. A rendezvényen részt vett dr. Szalay László, Dunaharaszti Város polgármestere, Orgoványi Anikó Zöld Szív mozgalom vezetője és mások mellett Dan Megyeri Tamás a KOKOSZ elnöke is. A vendéglátó Kenessey Beáta intézményvezető volt, a pályázatot Mester Andrea Zöld szíves óvónő mutatta be, a tanösvényen pedig dr. Sziráki György kalauzolta a vendégeket.

(dho)