Szerte az országból érkeznek a Hétszínvirág Óvodába zöldnevelést tanulni

//Tóth Gábor
hetszinvirag-tovabbkepzes_forras-hetszinviragovoda_20240130

A tárnoki Mese-vár Óvoda négy tagintézményének dolgozói a dunaharaszti Hétszínvirág Óvoda udvarán. fotó: Hétszínvirág Óvoda.

A dunaharaszti Hétszínvirág Óvoda olyan szintre fejlesztette már szakmai hátterét a Zöld Szív programban, hogy az ország különböző pontjairól érkeznek más óvodák pedagógusai, hogy elsajátíthassák a módszert.

Még ősszel vettek részt a haraszti óvónénik egy pomázi szakmai rendezvényen, ahol tárnoki kollégáikkal ismerkedtek meg. Ez a találkozó pedig olyan jól sikeredett, úgy felkeltették a zöld nevelés iránti érdeklődést, hogy a tárnoki Mese-vár Óvoda négy tagintézményének összes dolgozója a napokban felkereste a dunaharaszti intézményt. Ez egy 45 fős delegációt jelent. A szakmai úton megismerhették a Zöld Szív természetpedagógiájának lényegét, filozófiáját, és a Hétszínvirág Óvodában folyó munkát. Az aulában pedig az itteni óvónénik által készített környezeti, zöldszíves témájú társasjáték kiállítás tekinthették meg.

A program egybeesett a havazással, így az udvari madárösvényt már a fehérre festett természetben nézhették meg.

A dunaharaszti Hétszínvirág Óvoda Óvoda 2023. márciusa óta tagja a Környezet és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségének.

(Dunaharaszti Hétszínvirág Óvoda)