Családi nap és tanösvény építés a Hétszínvirág Óvodában

//Berényi Attila
Családi nap és tanösvény építés a Hétszínvirág Oviban, fotó: dho

Családi nap és tanösvény építés a Hétszínvirág Oviban, fotó: dho

Napsütéses időben, jó hangulatban szépült a Hétszínvirág Óvoda kertje. A családi napon a szülők és az Önkormányzat segítségével fejlesztették a zöld neveléséről ismert intézmény szabadtéri tereit.

Az ovi egy nyertes pályázat segítségével beporzó-barát tanösvényt hoz létre. Ennek segítségével a gyerekek megismerhetik, hogy mi a szerepe a virágpornak, mi az a beporzás, és a rovarok ebben milyen szerepet játszanak. Az információs táblákat Lehel Endre alpolgármester és dr. Sziráki György a természettudományi múzeum nyugalmazott főmuzeológusa segítségével készültek el. Kihelyezésük pedig közös munka eredménye. A tanösvényt pedagógiai program is kiegészíti.

A szülők tényleg nagyon látványos rovarhoteleket magaságyásokat építettek, megújultak a virágágyások. Ezekbe Magyarországon honos vadvirágok magjai kerültek. Készültek magaságyások, de megújultak a kerti játékok is. Sőt a betonjárdák színes festéseit is felfrissítették a gondos kezek.

A program szakmai koordinátora Mester Andrea óvónő, az országos Zöld Szív Ifjúsági Természetvédő Mozgalom lelkes képviselője. A szülők energiát nem kímélve dolgoztak szabadidejükben. Az önkormányzat cége a DV Kft. három dolgozójával segítette a munkát, támogatták az anyagbeszerzést és a város is beszállt a kiadásokba. Ugyanis ez is illeszkedik a Zöld Haraszti programba, amely a város környezettudatos cselekvési terve. A munkából nem maradt ki az ÖNÖSZ csapata sem Büti Mihály vezetésével.

(dho)