„Zümmögő játszóház” a Hétszínvirág oviban

//Berényi Attila
hetszinvirag-ovoda_beporzok-jatszohaz_dho_20240419-3

„Zümmögő játszóház" a Hétszínvirág óvoda aulájában, az egyik alkotóval. fotó: dho

A Föld napja tiszteletére kéthetes „Zümmögő játszóházat” hoztak létre a dunaharaszti Hétszínvirág óvodában. Közben szakmai delegáció is érkezett az intézménybe, tanulni.

A Föld napja minden évben április 22-én van. A környezettudatos neveléséről ismert, „Zöld szíves” Hétszínvirág óvodában ez alkalomból rendkívül szórakoztató és profi, „Zümmögő játszóházat” játszóházat építettek az óvó nénik. Itt a gyerekek megismerkedhettek a beporzó rovarok életével, különösen a méhek munkájának fontosságával és mindennapi életünkre gyakorolt hatásával. Sőt egy méhész igazi eszközöket is behozott a gyerekeknek, hogy pontosan láthassák, hogyan élnek ezek a rovarok. Ez a játszóház is része az intézmény E.on pályázatának. Az oviban lesz majd garázsvásár is, méghozzá az újrahasznosítás jegyében.

Közben az intézménybe pénteken a Székesfehérvári Gyöngyvirág Óvoda 40 dolgozójából álló delegáció érkezett. Ők is E.on győztesek, és egy Madárbarát kert tervével pályáztak, méghozzá a dunaharaszti ovi, már létező ilyen kertjét mintának véve. Így a már városunkban kidolgozott programok viszik majd tovább, tehát az ottani gyerekek is részletesen megismerkedhetnek majd a madarak életével.

(dho)