Pályázatot írnak ki az Anna-házi posta üzemeltetésére

//Tóth Gábor
Az Anna-ház Dunaharasztin. fotó: dho
Mint korábban megírtuk, bezár az Annaházban üzemelő „Postapartner”. Az utolsó nap, amikor fel lehet keresni az intézményt, 2022. augusztus 5-e.

A Magyar Posta Dunaharaszti Város hivatalos oldalán megjelent közleményben tudatta, hogy az Anna-házban található postát üzemeltető vállalkozó felmondta a szerződést, így a szolgáltatás ott szünetelni fog. Az kimaradt az iratból, hogy erre azért kényszerült a kis cég, mert már nem érte meg tovább működtetni a postát, mivel a jutaláka csak elenyésző mértékben emelkedett az elmúlt években, és saját zsebből pótolta a kiesést.

A történet hátteréről alábbi cikkünkben írtunk részletesen.

Végleg bezárhat a posta az Anna-házban

A Magyar Posta mostani közleményében kifejti, hogy

„… a változás nem veszélyezteti az ellátásbiztonságot. Dunaharaszti méretéhez kötötten a jogszabályi kötelezettség alapján 1 posta üzemeltetése elvárt a településen, és ez továbbra is teljesülni fog. A Dunaharaszti 1 posta minden felmerülő postai ügyféligényt továbbra is ellát. Az ügyfeleket a megszokott nyitvatartási időben várja: hétfő – péntek 08:00 – 18:00 óra között.”

Mindez azt jelenti, hogy a Baktay téri posta üzemidejét nem bővítik ki, így az változatlan kapacitással működik majd tovább.

A közleményben azonban az is szerepel, hogy a Magyar Posta továbbra is tervez az Anna-házban található szolgáltató hellyel, ezért pályázatot ír ki annak üzemeltetésére.

(dunaharaszti.hu, dho)