Kitolták a határidőt a mérőóraállások diktálására

//Berényi Attila
gazora-szamlap_dho_20220802

Egy gázóra számsora. fotó: dho

A szolgáltatók láthatóan nem számítottak akkora leterheltségre, amely a mérőóraállások bediktálása kapcsán érte őket. Most több időt hagynak erre, az egyébként nem kötelező lépésre.

Az MVM augusztus 15-ig tolta ki a mérőóraállások bediktálásának határidejét, derül ki a cég honlapján megjelent közleményből. Nagyon sokan panaszkodtak ugyanis, hogy nem érik el a szolgáltatókat, pedig diktálának.

Lényeges, hogy a bediktálás nem kötelező. Aki ugyanis a kormányzat által meghatározott átlagos fogyasztási keretek alatt van, annak nem is érdemes élnie ezzel a lehetőséggel, állítják szakértők.

Rezsicsökkentés: itt vannak a részletek a gáz és a villanyszámla kiszámításhoz

A cég felhívja a figyelmet, hogy azt az ügyfelet, aki augusztus 15-éig nem küldi el az aktuális mérőóra állását, nem érheti hátrány. Ebben az esetben becsült érték alapján számlamegosztás történik és a 2022. július 31-ig elfogyasztott és a 2022. augusztus 1-jétől elfogyasztott energia mennyisége külön soron lesz feltüntetve a számlán.

A gázórák állását digitálisan a legegyszerűbb bejelenteni, ezt az adatot ide kattintva adhatja le, ehhez regisztráció sem kell. A villanyóraállás rögzítéséhez az MVM Next oldalán van egy eligazítás, attól függően, hogy ki milyen szolgáltatónál volt korábban.

(MVM, dho)