Itt az értesítés a vasútfejlesztéssel kapcsolatos közmeghallgatásról

//Berényi Attila
Vasúti átjáró Dunaharasztin, fotó: dho
Már korábban bejelentette a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya, hogy „az érintettek személyes megjelenése nélküli közmeghallgatást” tartanak a Budapest-Belgrád vasútfejlesztési projekt kapcsán. Most megérkeztek a részletek.

Annyi már pár hete kiderült, hogy a járványhelyzetre hivatkozva személyesen nem mondhatják el a vasútfejlesztési projektben érintettek a véleményüket, hanem ezt a neten keresztül feltett kérdések formájában tehetik meg. Erről itt olvashat. A témában környékünkön több petíció is született. Ezekről itt írtunk korábban.

Most Dunaharaszti város honlapján jelen meg a közmeghallgatásról szóló Értesítés.

E szerint az esemény 2021. május 3. napján 10:00 órától, a 6000 Kecskemét, Bajcsy-Zs. krt. 2. szám alatti épületben, a környezetvédelmi hatóság hivatali helyiségében lesz.

A dokumentum jogszabályokra hivatkozva azt írja, hogy a  Magyarország egész területére kihirdetett veszélyhelyzet miatt nem lehetnek ott az érintettek, személyesen a közmeghallgatáson.

Közlik azt is, hogy „ az eljáró hatóság a honlapján közzéteszi mindazon információkat – így különösen iratokat, kép- és hangfelvételeket, internetes hivatkozásokat -, amelyek az érintettek közmeghallgatásban való részvétele szempontjából lényegesek.”

Akiknek észrevétele, felvetése van a projekttel kapcsolatban, azok erről szóló kérdéseket „2021. május 3. napjáig, személyes megjelenése nélkül, írásban közvetlenül a környezetvédelmi hatósághoz, illetve az érintett települések jegyzőihez nyújthatnak be és az észrevételekre adott válaszokat a környezetvédelmi hatóság honlapján közzéteszi.”

Az értesítést és benne a linket, amelyen keresztül az eljárásban ügyfélként részt vevők megtekinthetik a kérelmet és mellékleteit Dunaharaszti város hivatalos oldalán, ide kattintva érheti el.

(dunaharaszti.hu)