Búcsúmise Dunaharasztin – elköszönt a plébános, a pap és a kántor

//Tóth Gábor
zsolti-atya-bucsu-mise-dunaharasztin_02_dho_20220731

Ifj. Bógár Zsolt atya, augusztustól Salgótarjánban szolgál. fotó: dho

Egy település életében mindig nagy esemény az, amikor elköszön eddigi lelki vezetőjétől. Különösen nagy dolog, ha két papjának is búcsút int, sőt a kántort is más felé viszi útja. Mindez Dunaharasztin egy szép történet, szívet melengető búcsúmisével.

A vasárnap délután 5-ös miséket a Szent István Király templomban a covid járvány hívta életre, először az online térben. Majd a járvány okozta kötöttségek elmúltával megmaradt, hiszen annyian megkedvelték a közösség tagjai közül. Most ezen a szertartáson búcsúzott el a hívektől ifj. Bógár Zsolt káplán. A fiatal pap 3 esztendőt töltött városunkban, és szolgált Láng András atya mellett. Ahogyan mindenki ismeri, Zsolti atya augusztus első napjától Salgótarjánban folytatja munkáját.

Láng András atya 28 évnyi Dunaharaszti szolgálat után adja át a plébánosi feladatokat. Városunkba dr. Sztankó Attila atya érkezett, aki hétfőtől már plébánosként szolgálja a közösséget. András atya Taksonyban marad.

Az érzelmektől sem mentes misén az egyházközség búcsú intett Nagy István kántornak is, aki 8 évig dolgozott itt. Ő Hévízen folytatja zenei munkásságát.

(dho)