Most az átalányt fizetők is bediktálhatják a villany- és gázóra állást

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik / bilanol
A kormány a napokban határozott úgy, hogy a rezsicsökkentett energiaárakat a háztartások csak az átlagfogyasztás mértékéig vehetik igénybe. Ezen fölül egy speciális, piaci árat kell majd fizetni. A szolgáltatók rendkívüli lehetőséget biztosítanak a mérőállások bediktálására.

Mindenki azt számolgatja mostanság, hogy az otthona rezsije belefér-e az átlagfogyasztói körbe. A napokban lett nyilvános, hogy pontosan milyen rend szerint történik majd a számlázás 2022. augusztusától.

Rezsicsökkentés: itt vannak a részletek a gáz és a villanyszámla kiszámításhoz

A változás miatt az energiaszolgáltatók rendkívüli lehetőséget biztosítanak a mérőállások bediktálásra 2022. július 26-a és augusztus 5-e között. Azok is megtehetik ezt, akiknek nem most van a bediktálási időszaka, vagy az energiaszolgáltató állapítja meg a számlákban elszámolt havi részmennyiséget.

A részleteket eléri az MVM és e-on oldalán! Fontos, hogy a tényleges mérőállást diktálja be. A szolgáltatók ugyanis külön felhívják a figyelmet, hogy az eddigi fogyasztásától jelentősen eltérő mérőállást a számlázás során felülvizsgálhatják és módosíthatják a leolvasás alapján.

(dho)