Hozzávalók (4 pohárhoz):
a tésztához
- 10 db babapiskóta
a citrom krémhez
- 2 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 150 g cukor
- 50 g vaj
- 2 db citrom
- 1 csipet só
a krémhez
- 250 g mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 g porcukor
- 200 ml habtejszín
Elkészítés:
Egy fém tálban kézi habverő segítségével összekeverjük a tojást, a tojássárgáját, a cukrot, a csipet sót és a két citrom levét és reszelt héját, majd vízgőz felett puding állagúra főzzük. Ha sima a krém levesszük a gőzről és belekeverjük még forrón a vajat, majd frissentartó fóliával szorosan letakarjuk és teljesen kihűtjük. Addig kikeverjük a mascarponét a vaníliás cukorral és a porcukorral. Ehhez hozzáadunk a kihűlt citromkrémből 4 evőkanállal, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
A poharak aljába rakjuk a durvára tört babapiskótát, eloszlatjuk rajta a mascarponés krémünket, majd a tetejére óvatosan rákanalazzuk a megmaradt citromkrémet.
Tetszés szerint díszítjük, én az előre lesütött habcsókokat használtam, ennek receptje pedig ide kattintva érhető el.
Jó étvágyat!