Most van a házasság hete

//Berényi Attila
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Most van a házasság hete
Ezek a napok a szerelem jegyében telnek. Sokan készülnek a február 14-i Valentin napra. Nyilván nem véletlenül, éppen erre a hétre időzítették a szervezők a Házasság hetét is.
- hirdetés -
 

A rendezvénysorozat honlapja szerint közel két évtizede, Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, amely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét.

Dunaharasztiban február 14-én, pénteken, 18.30-kor tartanak hálaadó szentmisét a Rákócziligeti templomban. Az ajánló szerint ez az „elkötelezett szerelem ünnepe, nem csak házasoknak!”

A rendezvénysorozat központi rendezvényeinek leírását pedig itt találja meg.