Idei első ülését tartotta Pest Megye Közgyűlése

//Tóth Gábor
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Idei első ülését tartotta Pest Megye Közgyűlése
A Megyeházán tartott tanácskozáson többek között döntöttek Pest Megye Önkormányzata 2020. évi költségvetéséről, eszerint Pest Megye Önkormányzata működési támogatása 488,1 millió forint.
- hirdetés -
 

A képviselők támogatták, hogy a rendelkezésre álló források függvényében bővíteni lehessen a külügyi partnerségi kapcsolatokat, illetve a nemzetközi szervezetek munkájában történő részvételt, írja a pestmegye.hu. A költségvetés figyelembe veszi, hogy Pest Megye Önkormányzatának célja, hogy az értéktárba bekerülő értékek számát és azok ismeretségét tovább növelje, ezért az idei esztendőben vetélkedőt, értéktúrákat és kiadványt tervez a témakörben, ezzel is hozzájárulva Pest megyei identitás, brand erősítéséhez. Kimondja, hogy az önként vállalt, nem kötelező önkormányzati feladatellátások, támogatások csak olyan mértékben vállalhatók és csak abban az esetben, ha nem veszélyeztetik a kötelező feladatok ellátását.

A képviselők jóváhagyták a kistelepülési kulturális események támogatásáról szóló pályázat meghirdetését. A közgyűlésen Kameniczky Ákos, a Volánbusz Zrt. forgalmi és kereskedelmi igazgatója és Dr. Kormányos László, a MÁV-Start Zrt. szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese tartottak tájékoztatást az agglomeráció közlekedési helyzetéről.

 

(via pestmegye.hu)