Hatott a lakossági panasz, visszaállítja régi menetrendjét a Volánbusz

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció, forrás: freepik / v_sot
Legutóbb a hétfői közmeghallgatáson merült fel, hogy a Dunaharasztiaknak előnytelenül változott a távolsági, városunkat Budapesttel összekötő buszok menetrendje. Mostanra meg is született a megoldás, mert március 1-től visszaáll a régi rend.

A közmeghallgatás lakossági kérdései között hangzott el a témában egy felvetés. E szerint egy kisebb változtatás sokaknak okoz kényelmetlenséget. A problémát a lakosok jelezték a közösségi közlekedést vezénylő társaság felé, de mivel az önkormányzathoz is futottak be panaszok, így Dunaharaszti vezetése is megkereste a Volánbuszt.

A gondot az okozza, hogy a délutáni gyorsjáratok már csak a HÉV-állomásnál állnak meg, a Városháza, a Nádor utca és az Alsófalu buszmegállói előtt továbbsuhannak, áll a város hivatalos honlapjának tájékoztatójában. A dunaharaszti.hu azt írja, hogy Dr. Szalay László polgármester és Karl József alpolgármester, valamint a Volánbusz vezetőinek tárgyalásai sikerre vezettek, így márciustól visszaáll a régi menetrend, a buszok ismét megállnak a Fő út összes megállójában.

Az ez ügyben kiadott közleményt és a március 1-től érvényes menetrendet itt találja meg.

 

(dunaharaszti.hu)