A mai vendégfőszerkesztők: Schuszter Edina és Mannheim Irén

//Berényi Attila
Schuszter Edina (b) és Mannheim Irén (j), fotó: dho
Ma két igazi, tősgyökeres haraszti hölgy veszi át az irányítást a dunaharaszti online szerkesztőségében. Érdemes odafigyelni rájuk, érdekes dolgokról fognak írni ők is.

Edina és Irén igazi jó barátnők. Elég csak figyelni őket pár percig, ugyanis csend nincs körülöttük. Vitatkoznak, csacsognak, értékelnek, elemeznek és nevetnek. Tényleg élet van körülöttük. Főleg, ha a Terembura Szerep-körben színpadon vannak. Igen, onnan is ismerősek lehetnek Önnek.

Mindketten erős haraszti gyökerekkel rendelkeznek, de ennek ellenére „csak” 18 éve ismerték meg egymást igazán. Gyermekként az akkori falu ellentétes részeiben laktak, és más-más suliba jártak. Kamaszként, aztán a húszas éveikben ugyanazokra a helyekre mentek szórakozni, és persze, rengeteg közös ismerősük volt akkor is. Ám ők messze voltak a barátságtól, sőt azt sem tudták, hogy ki a másik. Végül a gyerekeiken keresztül ismerkedtek meg, és lettek a legjobb barátok.

Schuszter Edina (b) és Mannheim Irén (j), fotó: dho

Irént korábban fodrászként ismerték nagyon sokan, majd pedig férjével, Zolival létrehozott Mannheim Squash Club révén a város sport életének meghatározó alakjává vált. Aki kondizni, edzeni, fallabdázni, vagy csoportos órákra járni szeretne, az tuti, hogy találkozott már vele.

Edina megszámlálhatatlan felnőttet és gyereket készített fel német vizsgákra, korrepetálta őket német nyelvből, hiszen anyanyelvi szintű nyelvtudással rendelkezik, amit egyedülálló humorral told meg. Persze a zöldségesként dolgozó édesanyja, azaz Rózsika néni is mindenki előtt ismert, akárcsak a korábban kádárként dolgozó édesapja, aki már nincs velünk.

Két hölgy, akiknek mindig mindenről van véleménye, és azt meg is osztják egymással. Élmény őket hallgatni. Ma pedig Ön is olvashatja, hogy miként vélekednek néhány, számukra fontos témáról. Bizton állíthatjuk, hogy nekünk, olvasóknak is lebilincselőek lesznek írásaik!

Edina, Irén, jó munkát!

Örökölt szokások! Vagyis mit viszünk tovább a szülői háztól?

Leválás – nagy pillanat a szülő és a gyermek életében

A hagyomány, amit, ha nehéz is, de viszünk tovább

(dho)