A mai vendégfőszerkesztő: Lehel Endre

//Berényi Attila
00vendegszerk_lehel-endre-1

Lehel Endre, fotó: dho

Ismét egy tősgyökeres harasztié lesz a dunaharaszti online, igaz pusztán egy napra. Sokan ismerik őt, mert a város életének több szegmensében is szerepet vállal.

Lehel Endre alpolgármester, egykori tanár, festőművész. Annyira lokálpatrióta, hogy a nagyapja és az édesapja is képviselő volt Dunaharasztin.

„Régen apám volt, most én vagyok a Lehel Bandi bácsi! És ez nekem jól esik!”

Bandi 16 évig tanított, a Kőrösi diákjait okította, majd váltott és saját vállalkozásba kezdett barátjával. Nem a gyerekektől vagy a tanítástól ment el a kedve, hanem mivel a felesége is tanár, gyorsan rájöttek, hogy valakinek igazi pénzkereset után kell néznie. Üveg, fém, műanyag vagy bármilyen felületekre készítettek és Bandi még készít most is szitanyomatokat, megrendelésre. Azaz reklámgrafikákat gyárt.

Bandi alpolgármesterként is a művészet támogatója, hiszen ő is festő. Azt mondja, hogy évente minden nap nem lehet alkotni, így több dolgot csinál. Például a nevéhez fűződik a P’Art művésztelep létrejötte, amely minden évben különleges alkotókat vonz Dunaharasztira.

Bandinak mindig van egy-két jó vicce (oké nem mindig jó, mert van amelyik fáj), amivel elszórakoztat egy beszélgetés során. Ha a festészetről, vagy a városról beszél, nagyra nyitja a szemét és olyan lelkes, mint egy kisiskolás. És éppen ilyen lendület van benne mindig. Ezért biztos, hogy nagyon érdekes cikkeket kapunk ma tőle.

Bandi, jó munkát!

Szárnyalás

Szeptember végén – egy szoborról

200 éve született Madách Imre – írás a magyar dráma napja után

(dho)