Teljes útzár az M0-M5 csomópontban

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció. forrás: freepik
Burkolatjavítási munkálatok zajlanak már egy ideje az M0-M5 egyik csomóponti ágának külső sávján, emiatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei ideiglenes lezárták az érintett sávot. A munka előrehaladtával teljes útzár is várhatóm áll a Magyar Közút Nonprofit Zrt, szerkesztőségünknek küldött közleményében.

2023. szeptember 25-én, hétfőn este 20 órától szeptember 26-a, kedd hajnali 1 óráig teljes útzárat vezetnek be a szakaszon. Ezalatt a közlekedőket az M51-es autóút felé terelik majd. A lezárás a csomópont azon ágát érinti melyen a közlekedők az M5-ös autópályáról, Szeged felől az M1-es autópálya felé hajtanak fel az M0-s autóútra.

A várhatóan október közepéig tartó munkálatok ideje alatt további félpályás, illetve teljes útzárra is számíthatnak a közlekedők. Szeptember 26-án, kedden hajnal 2-től szeptember 29-e, péntek este 20 óráig félpályás útzár lesz érvényben. Szeptember 29-én, pénteken este 20 órától szeptember 30-a, szombaton reggel 10 óráig ismét teljes út zár lesz a szakaszon. Aznap 10 órától várhatóan október 13-a, péntekig félpályás útzárra számíthatnak a közlekedők. A lezárások ideje alatt minden esetben az M51-es autóút felé terelik majd a forgalmat.

A munkálatokra, korlátozásokra előjelző táblák hívják fel a figyelmet. A térségben 60, illetve 40 kilométer/órás sebességkorlátozásra és csúcsidőben megnövekedett menetidőre számíthatnak a közlekedők.

(Magyar Közút NZrt.)