Felszámolták a szigetszentmiklósi marihuánaültetvényt a rendőrök

//Tóth Gábor
marihuana-szigetszentmiklos_policehu_20221117

A felszámolt szigetszentmiklósi ültetvény. fotó: police.hu

Nagyon profi körülményke között termesztette a hazánkban tiltott marihuánát egy szigetszentmiklósi illető, háza padlásán. Most lebukott.

Az illegális növények szigetszentmiklósi helyszínű termesztéséről érkezett fülest a felderítők két hónap alatt lejárták. A 45 éves célszemély nem is sejtette, hogy 2022. november 14-én reggel jelentős létszámú társaságot kap, áll a police.hu oldalon megjelent közleményben.

A rendőrök a padláson összesen 170 növény – 86 tő virágzó, mellette 2 elszáradt, valamint egy fekete nejlonzsákban 82, már levágott, nagy valószínűséggel egy korábbi szüretből maradt növény csonkja hevert. A padlástérben kiépített világítóberendezés, elektronikai és szellőztető rendszer (ventilátorokkal, szellőző csőhálózattal, ipari szűrőkkel, keringető szivattyúkkal, párásítóval, infra lámpákkal, hőmérséklet szabályozóval, trafókkal), illetve tápoldatok, vegyszerek segítették a növények termesztését.

Az igazságügyi botanikus szakértő helyszíni vizsgálata is alátámasztotta, THC tartalmú Cannabis Sativa L fajhoz tartozó egyedeket találtak.

A felszámolt illegális kertészet mellett lefoglaltak félmillió forintot és a célszemély mobiltelefonját.

Az ültetvény gazdáját a rendőrök előállították, esetleges fogyasztásra utaló drogtesztje negatív lett. Ez utóbbi alapján feltételezhető, hogy a bejelentett munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi a növényeket nem saját igényeinek kielégítésére nevelgette. A férfi panaszt tett a gyanúsítás ellen, ám többet nem mondott.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást. A szigetszentmiklósi férfi szabadlábon védekezhet.

(police.hu)