„SzülőAkadémia” Dunaharasztin

//Berényi Attila
Kulcsárné Dr. Papp Enikő ny. főiskolai docens a "SzülőAkadémia" című előadássorozat első eseményén. fotó: dho
Annyi hasznos és kevésbé hasznos dolog mellett a szülővé válás, a szülői feladat rejtelmeit nem tanítják az iskolában – pedig nagy szükség lenne rá.

A fenti mondat a dunaharaszti Kisharang Református Óvodában megszervezett „SzülőAkadémia” című előadássorozat első rendezvényén hangzott el. A résztvevők olyan magasan képzett, nagytudású szakértők előadásait hallgathatják meg, akiktől kézzelfogható nevelési tanácsokat kaphatnak.

Kulcsárné Dr. Papp Enikő ny. főiskolai docens a „SzülőAkadémia” című előadássorozat első eseményén. fotó: dho

Első alkalommal Kulcsárné Dr. Papp Enikő ny. főiskolai docens szavai hangzottak el a dugig megtelt teremben. A nem „csak” tudományos, hanem anyai, és nagymamai tapasztalatokkal is bőségesen felvértezett előadó a gyermeki tudat-, személyiség fejlődését, a nevelés sajátosságait mesélte el „Az óvodáskor csodái” címmel. Nem száraz előadásra kell gondolni, hanem „Enikő néni” humoros, közérthető tanácsait osztotta meg, valóban tudományos alapokra helyezve. Bár a keresztény nevelés elemei is feltűntek szavaiban, azonban mondandója azok számára is tanulságos volt, akik nem vallásosak.

Kulcsárné Dr. Papp Enikő ny. főiskolai docens a „SzülőAkadémia” című előadássorozat első eseményén. fotó: dho

A „SzülőAkadémia” rendezvénysorozattal a Kisharang ovi ki szeretne lépni a gyermeknevelő intézményi szerep korlátai közül és a korábban is felvállalt, közösségépítő szerepét mutatta be. Folytatása következik!

(dho)