December 2-ig lehet jelentkezni a középiskolai írásbeli felvételire

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció, forrás: freepik / katemangostar
December 2-ig lehet jelentkezni a középiskolai írásbeli felvételire - tudatta az Oktatási Hivatal (OH) közleményben az MTI-vel.

Idén 541 középiskola írt elő írásbeli felvételit a hozzá jelentkező tanulóknak. Az OH honlapján elérhetők ezeknek a középiskoláknak az adatai, valamint az az elektronikus keresőfelület, amelyen a középfokú intézmények felvételi tájékoztatói és a meghirdetett tanulmányi területek találhatók.

A középfokú iskolák az utóbbi hetekben közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben meghatározták, milyen osztályokat indítanak a 2023/2024-es tanévben, és megjelölték azt is, hogy milyen felvételi eljárásban veszik fel a jelentkezőket.

A dunaharaszti Baktay Ervin Gimnázium tájékoztatóját ide kattintva találja meg.

Összesen 541 középiskola – az intézmények 48 százaléka – jelezte, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók vegyenek részt központi írásbeliken. Ha egy tanuló februárban ezek valamelyikére beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon.

A jelentkezést 2022. december 2-ig ahhoz a vizsgaszervező középiskolához kell beadni, amelyben a felvételiző a vizsgáit meg kívánja írni.

A központi felvételi vizsgákkal és a középiskolai felvételi eljárás további menetével kapcsolatos információk elérhetők az oktatas.hu honlapon – tudatta az OH.

(MTI)