9 alkalommal vezetett jogsi nélkül, volt amikor betépve

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció. forrás: freepik / standret
Összesen 9 alkalommal kapták illegális vezetésen a szigetszentmiklósi férfit, pedig nem volt jogosítványa. Ezt még megfejelte azzal, hogy kábítószer hatása alatt is a volán mögé ült.

Még tavaly októberben számoltunk be arról, hogy a szigetszentmiklósi rendőrök elkaptak egy 57 éves férfit, aki úgy vezetett, hogy nem volt vezetői engedélye, több alkalommal utasokat is szállított. Mindig tisztában volt azzal, korábban eltiltották a vezetéstől, vezetői jogosultságát is szüneteltették, ám láthatóan ez a tény egyszer sem hatotta meg, zokszó nélkül vezetett, derül ki a police.hu oldalon megjelent közleményből.

Eltiltották a vezetéstől, mégis volán mögé ült

A többszöri rendőri intézkedéseket „az egész Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság rá van szállva” értékeléssel tudta le.

A listában elsőként szereplő, 2021. augusztus 12-ei, szigetszentmiklósi elkövetést később egy dunavarsányi, egy szegedi, további öt szigetszentmiklósi, valamint két szigethalmi elfogás követte. Kettő kivételével beismerő vallomást tett. Korábbi állításához, mondván „Csak akkor ismerem el, ha kézzel ténylegesen megfognak, amikor vezetek” hű maradt. A két tagadott cselekmény helyszínéről elszelelt, mire utolérték a járőrök, akik azért akarták megállítani, mert látták a volán mögött ülve közlekedő, általuk is tudottan eltiltás hatálya alatt álló férfit.

A 9 eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt folyó eljáráshoz egy 2021. május 5-ei, járművezetés bódult állapotban vétsége is társult. Szigetszentmiklóson kapták el, a vérében pedig THC, MDMA, ADB-BUTINACA, valamint MDMB-4en-PINACA volt kimutatható.

Az 58. évébe lépett szigetszentmiklósi férfi ellen a kilenc rendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt, valamint egy rendbeli járművezetés bódult állapotban vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte, az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

A Büntető Törvénykönyvről szóló 2021. évi C. törvény 2021. május 14-én hatályba lépett módosítása alapján az eltiltás hatálya alatti járművezetés bűncselekménynek minősül.

(police.hu)