A nagyok már leadták az ajánlásokat

//Berényi Attila
Szombaton indult el hivatalosan a választási kampány az ajánlások gyűjtésével. Vannak, akik gyorsan végeztek a szükséges szignók összegyűjtésével, de mindegyik párt azt ígéri, hogy kint maradnak az utcákon, tereken a választók közelében. Megkérdeztük, hogy a Pest megyei 11-es választókerületben induló politikusok közül ki, hogyan áll ezzel a munkával.

Ahhoz, hogy valakiből hivatalosan országgyűlési képviselőjelölt válhasson, minimum 500 ajánlást kell összegyűjtenie február 25-én 16 óráig. A pártok a biztonság kedvéért mindig több szignót szednek össze, hogy a valamilyen okból érvényteleneket ellensúlyozzák. Egy választópolgár több jelöltet is támogathat ajánlásával. A folyamat részleteiről alábbi cikkünkben írtunk részletesen.

Szombaton kezdődik a hivatalos választási kampány

A pest megyei 11-es választókerület jelenlegi országgyűlési képviselője, a Fidesz-KDNP jelöltje, Pánczél Károly hétfőn adta le a szükséges ajánlások több mint háromszorosát. Erről közösségi oldalán tájékoztatta a választókat. A kormánypártok standját a dunaharasztiak a választási kampány alatt a Piacon találják meg szerdán és szombaton.

Az ellenzék (DK, Jobbik, Momentum, MSZO, LMP, Párbeszéd, Mindenki Magyarországa Mozgalom) közös jelöltje, János-Lesi Ágota is hétfőn adta le az ajánlásait, szám szerint 1280 darabot. Ők is kapcsolatban szeretnének maradni a választókkal, így szintén ott lesznek a hétvégi piacokon az aktivisták, például Dunaharasztin, ahová most szombaton Jánosi-Lesi Ágota is ellátogat.

A Mi Hazánk Mozgalom Bodrovácz Antalt indítja a választókerületben.  Az aktivisták tovább folytatják az ajánlások gyűjtését. Dunaharasztin szerda kivételével minden hétköznap a HÉV állomáson, az OMV kúton pedig csütörtökön és pénteken várják a szimpatizánsokat, 16.00 és 18.00 óra között. A szerdai és a szombati piaci napokon 08.00 és 12.00 között érhető el a párt standja Dunaharasztin.

A Kétfarkú Kutya Párt képviselő jelölt-jelöltje Ferancz Norbert. A politikus szerkesztőségünknek elmondta, hogy terveik szerint az utolsó pillanatig gyűjteni fogják az ajánlásokat. A piaci napokon (szerda, szombat) ők is kint lesznek 08.00 és 10.00 óra között. A Baktay téren szombaton 15.00 és 18.00 óra között áll majd a párt standja, csakúgy mint ez előtte való két napon (csütörtökön és pénteken).

Az ISZOMM és a Munkáspárt színeiben Fekete László indulna a választáson. A jelölt aspiráns szerkesztőségünknek elmondta, hogy a hétvégéken keresi fel a polgárokat, hogy a szükséges mennyiségű ajánlást begyűjtse.

(dho)