Eltiltották a vezetéstől, mégis volán mögé ült

//Berényi Attila
Hiába próbált elsunnyogni a szigetszentmiklósi rendőrök elől, elfogták azt az 57 éves férfit, aki az eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

A police.hu oldalon megjelent beszámoló szerint a járőrök még  2021. október 18-án délelőtt vették észre az általuk jól ismert, gépkocsival közlekedő sofőrt. Amikor beérték a járművet, az már az út szélén parkolt, így csak az anyósülésen helyet foglaló, 31 éves nőt volt alkalmuk kikérdezni. Az utas készséggel elmondta, hogy bár az autó az övé, a vezetést átengedte 57 éves párjának, akiről tudta, hogy nincs vezetői engedélye.

A férfit nem sokkal később el is kapták, akkor már gyalogosan közlekedett párjával. H. Gusztávot egyébként a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság 2021. december 22-ig eltiltotta korábban a járművezetéstől.

Most a rendőrségen a férfi tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást azonban nem tett. Mindössze annyit mondott, hogy

„…Csak akkor ismerem el, ha kézzel ténylegesen megfognak, amikor vezetek”.

Az 57 éves férfi ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, a vezetést átengedő nő ellen vezetés átengedése miatt szabálysértést feljelentést tettek.

Fontos tudni, hogy a Büntető Törvénykönyvről szóló 2021. évi C. törvény 2021. május 14-én hatályba lépett módosítása alapján az eltiltás hatálya alatti járművezetés bűncselekménynek minősül.

(police.hu)